ElbilerTophistorie

Elbilister er mere omkostningsbevidste

Elbilister er mere omkostningsbevidste end fossile billister, viser en ny undersøgelse fra elbilslandet Norge.

Elbilister er mere omkostningsbevidste end fossilbilister. Langt flere elbilister inddrager driftsomkostninger i bilkøbet end dem, der ejer en benzin- eller dieselbil. Det viser en ny undersøgelse, Norstat har foretaget for NAF, Norsk Automobil Forbund, der er Norges pendant til FDM.

– Endnu flere ville overveje elbiler, hvis de også tog de månedlige driftsomkostninger med i regnestykket, mener senior kommunikationsrådgiver Nils Sødal hos NAF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I undersøgelsen svarede seks ud af ti elbilister, at de tog driftsomkostningerne med, da de senest købte bil. Kun hver tredje benzin- og dieselbilist svarede det samme.

Købsprisen er den vigtigste faktor i beregningen for både elbilister og fossilbilister. Også forsikringer, låneomkostninger og værditab indgår i folks beregninger. Væsentligt flere elbilister indregner også månedlige driftsomkostninger.

– Beregningen af ​​driftsomkostninger er til fordel for elbilen. Hvis du kan lade op derhjemme, får du meget lave brændstofomkostninger. Desuden er serviceomkostninger lavere. Elbiler er klart billigere i drift end benzin-, diesel- eller plugin-hybridbiler, siger Sødal.

En beregning, som NAF har foretaget, viser, at en elbil der kører 12.000 kilometer årligt, med et gennemsnitligt forbrug på 19 kWh pr. 100 kilometer, koster omkring 3.800 NOK (2.600 kroner) om året. Her er den norske støtte til strøm iberegnet. Uden støtten ville prisen være 5.800 NOK om året.

En dieselbil med samme kilometertal og gennemsnitsforbrug på 0,65 liter Per kilometer ville koste 15.600 NOK om året (10.600 kroner), forudsat en literpris på 20 NOK.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.