fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Elektrisk afsnit 7: Sådan tager du beslutningen om elbilen

I det nyeste afsnit af Elektrisk graver vi os ind i sindet for at se på det psykologiske der er ved at tage skiftet til elbil.

Lider du af ladeangst, også kendt som rækkeviddeangst eller bruger du også ufatteligt meget tid på at overveje dine køb – deriblandt også elbilskøbet? I det nyeste afsnit af Elektrisk graver vi os ind i sindet for at se på det psykologiske der er ved at tage skiftet til elbil.

Så snart man begiver sig ind i elbilsverdenen, er der et hav af nye begreber og termer, man skal forholde sig til. Og det er ikke kun inden for det teknologiske og tekniske. Der er også kommet en ny diagnose, som man kan lide mere eller mindre af; rækkeviddeangst. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Angsten dækker over det at konstant bekymre sig om bilen løber tør for strøm. Og eftersom bilen tæller ned på kilometerantallet fra det øjeblik du tænder den, så er det ikke uforståeligt, at det er en ting. 

For at forstå begrebet, og hvad der ellers måtte ligge af psykologiske aspekter ved at skifte til elbilen, har jeg i dette afsnit allieret mig med en psykolog. Det er Pia Callesen, klinikchef for CEKTOS, der er specialiseret sig i metakognitiv terapi. 

Jeg er interesseret i at grave mig mere ned i mennesket bag en elbilsejer og få mentalt hjælp til nogle af de problemer, der måtte opstå i forbindelse med en elbil. 

Som eksempelvis om det at køre elbil siger mere om dig end du lige går og tror, hvordan man bliver en bedre planlægger, så man netop ikke ender med en strøm-tom elbil og om elbilsejeren kan lære at tænke på andre end sig selv.

Du kan lytte til det seneste afsnit af Elektrisk, der denne gang bliver ført ud i livet i en Audi E-tron Q4. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det syvende afsnit af Elektrisk er tilgængelig nu og kan findes herunder – og på SpotifyApple Podcast og Google Podcasts.

Back to top button