Elbiler

Første kinesiske elbil typegodkendt i EU

Den elektriske SUV Aiways U5 er den første kinesiske elbil, der har fået en typegodkendelse i EU.

Har du hørt om Aiways? Det er vi mange, der ikke har. Men den kinesiske bilproducent er klar til at indtage Europa – og Danmark – med sin SUV, Aiways U5, der netop er blevet typegodkendt i Tyskland. Som den første kinesiske elbil. Firmaet forventer at sende de første færdige modeller på gaden i Norge næste år – og derefter udvide til Sverige, Tyskland og andre lande. Aiways har allerede meldt ud, at de også kommer til Danmark.

U5 er en SUV på størrelse med Audi Q5. Selv om prisen endnu ikke er udmeldt, er forventningen at den kommer i prisklasse med Hyundai Kona E og Kia e-Niro, der fysisk er noget mindre end U5’eren. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motoren yder 140 kW, hvilket skulle svare til 188 hestekræfter og ifølge producenten vil den største variant have en rækkevidde på 500 kilometer. Men det efter den gamle NEDC-standard; omregnet til WLTP ligner det 350-400 kilometer i stedet. Batteripakken er på ”kun” 65 kW og lynladning maxer ud ved samme kapacitet.

Prototypen var forbi Danmark i august, hvor to modeller var kørt fra Xian i Kina over Rusland, Finland, Norge, Sverige, Danmark, Holland, Frankrig og Schweiz. Turen sluttede foran IAA-biludstillingen i Frankfurt.

Her er et par fotos af Aiways U5 (klik for større):

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.