Pixel
Transport

Elon Musk anklager Tesla-medarbejder for sabotage

Teslas Elon Musk har anklaget en medarbejder for at udføre "omfattende og skadelig sabotage" hos bilproducenten.

Ifølge Elon Musk er Tesla blevet udsat for “omfattende og skadelig sabotage” af en nu tidligere medarbejder. Den unavngivne medarbejder har angiveligt lavet ændringer i produktions-styresystemet og sendt sensitive data til en unavngiven tredjepart. Det skriver Musk i en mail, som er sendt til de ansatte hos Tesla.

Reuters hævder at have fået fingre i mailen, der blev sendt rundt søndag eftermiddag. Adfskillige Tesla-medarbejdere har siden bekræftet, at mailen er den ægte vare.

“Vi er endnu ikke klar over det fulde omfang af hans handlinger, men det, han har indrømmet hidtil, er ret skidt,” skriver Musk i mailen. Han hævder, at saborørens motiv var, at han ikke fik en ønsket forfremmelse.

“Mange ønsker Tesla død”

“Som I ved, er der en lang liste over organisationer, der ønsker, at Tesla skal dø,” skrev Musk i mailen og nævnte blandt andet Wall Street-sælgere, olie- og gasselskaber og rivaliserende bilproducenter som eksempler.

Tesla går i øjebliket gennem en hård periode. For knapt en måned siden ville den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports ikke anbefale den nye Tesla Model 3 på grund af problemer med bilens bremselængde. Det blev dog fixet ret hurtigt via en opdatering af bilens styresystem.

I sidste uge måtte Musk fortælle, at 9 procent af Teslas ansatte skal afskediges grundet en omstrukturering af firmaet. Der går samtidig rygter om, at Tesla har produktionsproblemer på sine fabrikker.

Tesla har i sin 15-årige levetid ikke haft et eneste regnskabsår med overskud. I de første tre måneder af 2018 tabte Tesla knapt 710 millioner dollars – omkring 4,5 mia. kroner.