Pixel
Transport

Elon Musk klar med fix til Tesla Model 3 – Software update rulles ud nu

En software opdatering kan reducere bremselængden på Tesla Model 3 med op til 6 meter.

Elon Musk og Tesla kom under hård beskydning i sidste uge, da tests hos amerikanske Consumer Reports viste, at deres nyeste og billigste elbil, Model 3, havde voldsomme problemer med bremselængden. Ifølge Consumer Reports er bremselængden helt oppe på over 46 meter på Model 3, hvilket er alt for langt i forhold til sammenlignelige biler. Men det forsøger Tesla altså at rette op på nu med en softwareopdatering.

Test viste forskellige resultater

I Consumer Reports test kunne Model 3 bremse på ca. 40 meter den første gang de prøvede at stoppe bilen fra en fart på ca. 100 km/t. Men efterfølgende røg den altså op til de ca. 46 meter. Men det hævder Elon Musk altså beror på en softwarefejl i ABS systemet, som den nye opdatering skulle kunne rette op på. Det er, ifølge Musk, en fejl i “calibrations-algoritmen” der styrer bremsen, der giver de forskellige resultater.

I hans svar på Twitter til en Model 3 ejer siger han i øvrigt tak til Consumer Reports for deres “kritiske feedback.” Der er dog i hans svar ikke noget nyt om, hvorvidt det er en generel reduktion i den bremselænge man vil opleve i hverdagen – eller “blot” ved katastrofeopbremsninger.

Udrulningen af den nye opdatering blev sat igang fredag, og har version 2018.18.13 – flere ejere af Model 3 rapporterer, at de har modtaget opdateringen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.