×
TeknologiTophistorie

Elon Musk har lanceret chatbotten Grok

Som en direkte konkurrent til ChatGPT har Elon Musk i går løftet sløret for Grok, udarbejdet af hans seneste virksomhed xAI.

I juli stiftede Elon Musk virksomheden xAI. Og nu er virksomheden allerede klar med første kig på deres chatbot Grok.

I følge xAI, så er Grok modelleret efter tonen i Douglas Adams ikoniske bog The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Man kan derfor forvente svar i en lidt anden tone end de modeller vi kender fra OpenAI og Google, der står bag henholdsvist ChatGPT og Bard. Musk og xAI lover også, at deres bot vil svare på de spørgsmål, som får de andre modeller til at sige fra…

I opslaget nedenfor fra X, demonstrerer Elon Musk hvordan chatbotten skulle være eksisterende modeller overlegen.

xAI understreger dog, at Grok, som enhver anden LLM (Large Language Model) stadig kan svare upræcist på nogle forespørgsler.

Lige nu er chatbotten i en tidlige betafase. Foreløbigt kan brugere af X anmode om betaadgang. Hvilket dog kræver at man er certificeret bruger (dem med blå flueben). Indtil videre er vi danskere ikke velkomne til at teste med.

Musk har oplyst at Grok vil blive tilgængeligt i Premium+ på X senere hen, når udviklingen er færdigt.

Teamet bag xAI består af blandt andet tidligere ansatte fra OpenAI, som stod bag gennembruddet denne type chatbots med ChatGPT.

Elon Musk har tidligere advaret kraftigt mod kunstig intelligens og kaldte det en trussel mod menneskeheden. Om den trussel er borte med introduktionen af Grok må tiden jo så vise os.

Man skrive sig op til at høre mere, efterhånden som der åbnes, på grok.x.ai.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.