×
TeknologiTophistorie

Google giver Bard et markant løft

Googles samtale-AI, Bard, Spiller nu sammen med andre Google-apps og -tjenester og får flere danske funktioner.

Siden lanceringen af Bard i juli har Google arbejdet kontinuerligt på at forbedre den underliggende sprogmodel, PaLM2, med afsæt i feedback fra brugerne. I dag lancerer Google så en række forbedringer af sprogmodellen og nye features.

Blandt de mest centrale nyheder er udvidelsen Bard Extensions, som i første omgang er tilgængelig på engelsk, men ruller ud på dansk senere. Gennem Extensions kan Bard nu hente og samle information på tværs af andre Google-apps og tjenester som eksempelvis YouTube, Maps, Flights og Hotels.

Dermed kan kan man eksempelvis få Bard til at foreslå en personlig rejseplan, vise forslag til flyafgange og hoteller i realtid, give videotips til seværdigheder eller få rutevejledning til lufthavnen i Maps.

Fremover bliver det også lettere at dobbelttjekke Bards svar. Fra i dag kan man på engelsksprogede søgninger finde knappen ”Google it” (Googles logo) under Bards svar. Når en paragraf kan dobbelttjekkes i søgemaskinen, vil paragraffer blive fremhævet, og brugeren får mulighed for at klikke sig videre for at læse mere og selv vurdere kildernes troværdighed.

De henvisninger, du finder via Google-it-funktionen, er ikke nødvendigvis de samme kilder, som Bard har brugt som afsæt for sit svar, men er en ekstra foranstaltning til at validere information fra dine Bard-samtaler.

Efter test og evaluering blandt engelsksprogede brugere er Google nu klar til at udrulle en række eksisterende funktioner i Bard til 40 nye lande og sprog, herunder til Danmark og på dansk. Det gælder blandt andet muligheden for at uploade billeder med Google Lens, inkludere billeder fra Search i Bards svar og tilpasse tonen og stilen i samtaler med Bard til forskellige samtalesituationer.

Alle opdateringer er tilgængelige fra i dag – nogle i Danmark, andre i første omgang kun på engelsk. 

Læs eventuelt mere i Googles blogindlæg.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.