×
Fremtidens Hjem

Endelig: Brug Siri med IKEAs intelligente rullegardiner

I disse dage firmware-opdatereres IKEAs intelligente rullegardiner, så de kan bruges med Apple HomeKit og dermed også stemmestyres via Siri.

Det har taget sin tid, men nu er IKEAS intelligente rullegardiner, Fyrtur og Kvadrilj, endelig klar til Apples HomeKit – hvilket betyder, at de fremover vil kunne stemmestyres via Siri.  Rullegardinerne blev lanceret i august måned og HomeKit-opdateringen blev i første omgang lovet i efteråret.

I december lovede IKEA så, at opdateringen ville komme “tidligt næste år” – og man må sige, at de denne gang har holdt ord.

Ud over at kunne rulle gardinerne og ned via mobilen eller stemmen, er der også mulighed for at at justere højden på gardinerne – eksempelvis ved at bede Siri om at rulle dem 60 procent ned (eller op). 

For at få adgang til opdateringen kræves det, at IKEA Trådfri Gateway opdateres til den seneste firmware-version (1.10.28). Opdateringen rulles ud i disse timer og dage, så det er endnu ikke sikkert, at alle har adgang. Men det skulle komme i løbet af kort tid. Efter opdateringen burde de intelligente rullegardiner gerne dukke automatisk op i Hjem-appen på iOS- og Mac-enheder.

De intelligente rullegardiner har igennem længere tid allerede kunnet stemmestyres via Google Assistant.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.