Gadgets

Endelig! Øl robotterne kommer!

Det bartenderløse samfund er kommet et skridt nærmere, nu hvor et hold af forskere og studerende på MIT i USA har fået en lille gruppe robotter til fungere så de rent faktisk ville kunne drive en bar mere eller mindre autonomt; “sættet” består af en bartender, der administrerer øl-beholdningen og fordeler øllene til to “tjenere”, der er små kørende robotter, der så efterfølgende tøffer ud til kunden med øllen. De små robotter kører i første omgang rundt til kunderne for at spørge, om de vil bestille en øl. Et tryk på en knap på robotten bekræfter, hvorefter robotten kører til bartenderrobotten og henter øllen – og bringer den tilbage til kunden.

Ikke så simpelt som det lyder
For en menneskelig bartender og to tjenere ville denne opgave være relativt let; hvis en af tjenerne fik en ordre, ville han/hun gå hen til bartenderen og få en øl, vedkommende ville bringe til kunden. Hvis der var en anden tjener i gang med at blive betjent af bartenderen ville den første tjener blot vente – og det er her, problemerne begynder for robotterne; de skal kunne afkode, at der er en anden robot i gang med at blive serviceret – eller for den sags skyld en anden kunde. Det kan være en udfordring for en lille robot, men MIT holdet har altså lavet en algoritme, der gør den lille robot i stand til at finde ud af, hvad der foregår og derefter beslutte, hvad den skal gøre ved det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt i alt er vi altså kommet et skridt tættere på at kunne bestille øl hos en R2D2 type robot, der så henter den hos en C3PO type i baren og bringer den til os.

Hvem sagde Star Wars tema bar?

Back to top button