×
Gadgets

Endelig! Øl robotterne kommer!

Det bartenderløse samfund er kommet et skridt nærmere, nu hvor et hold af forskere og studerende på MIT i USA har fået en lille gruppe robotter til fungere så de rent faktisk ville kunne drive en bar mere eller mindre autonomt; “sættet” består af en bartender, der administrerer øl-beholdningen og fordeler øllene til to “tjenere”, der er små kørende robotter, der så efterfølgende tøffer ud til kunden med øllen. De små robotter kører i første omgang rundt til kunderne for at spørge, om de vil bestille en øl. Et tryk på en knap på robotten bekræfter, hvorefter robotten kører til bartenderrobotten og henter øllen – og bringer den tilbage til kunden.

Ikke så simpelt som det lyder
For en menneskelig bartender og to tjenere ville denne opgave være relativt let; hvis en af tjenerne fik en ordre, ville han/hun gå hen til bartenderen og få en øl, vedkommende ville bringe til kunden. Hvis der var en anden tjener i gang med at blive betjent af bartenderen ville den første tjener blot vente – og det er her, problemerne begynder for robotterne; de skal kunne afkode, at der er en anden robot i gang med at blive serviceret – eller for den sags skyld en anden kunde. Det kan være en udfordring for en lille robot, men MIT holdet har altså lavet en algoritme, der gør den lille robot i stand til at finde ud af, hvad der foregår og derefter beslutte, hvad den skal gøre ved det.

Alt i alt er vi altså kommet et skridt tættere på at kunne bestille øl hos en R2D2 type robot, der så henter den hos en C3PO type i baren og bringer den til os.

Hvem sagde Star Wars tema bar?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.