×
Gadgets

Endelig: Sonos åbner for hi-res lydformater

Sonos udgiver en stor opdatering, der gør det muligt at afspille hi-res lydformater – både som musik og i hjemmebiografen. Men kun på nyere højttalere.

Til juni udgiver Sonos en større opdatering, der er som sød musik – i hvert fald for ejere af nyere Sonos-højttalere. Da kommer der nemlig et nyt styresystem, Sonos S2, der ifølge en meddelelse vil åbne op for nye brugeroplevelser som eksempelvis bedre personlig tilpasning og hi-res lydformater til både musik og til hjemmebiografen.

Nyheden er kolossal, da Sonos hidtil kun har understøttet ældre lydformater. Indtil videre er der ingen oplysninger om præcis hvilke formater Sonos S2 vil kunne afspille, men det åbner – i hvert fald teoretisk – for at kunne afspille både Dolby Digital Plus og DTS i Sonos-hjemmebiografen. Måske endda Dolby Atmos på sigt?

Ulempen er, at Sonos S2 kun vil køre på nyere produkter, så brugere med ældre højttalere – de såkaldte legacy-produkter – vil blive efterladt på det nuværende system, der omdøbes til Sonos S1 og kun vil modtage sikkerhedsopdateringer fremover. Ikke nye funktioner.

Det skyldes at de ældre legacy-produkter ikke har muskler nok til at håndtere de mere krævende hi-res lydformater. De gamle produkter vil fortsat fungere – men altså ikke med de nye funktioner i S2-opdateringen. Det vil heller ikke længere være muligt at “blande” S1 og S2-produkter, hvis man vil bruge de nye hi-res–funktioner.

Sonos S2
Oversigt over Sonos-produkter, der understøtter Sonos S2.

Sonos oplyser, at den nye opdatering blandt andet vil indeholde følgende funktioner:

  • Kraftfuld ny hardware og brugeroplevelser – fra juni vil alle nye Sonos-produkter udelukkende køre på S2-softwaren og den nye app. Den vil åbne op for nye brugeroplevelser som f.eks. bedre personlig tilpasning og hi-res lydformater til musik og hjemmebiograf. 
  • Opgraderet lydbåndbredde – med mulighed for hi-res teknologier til musik og hjemmebiograf
  • Nye features og bedre brugeroplevelse – der giver lettere adgang til din yndlingsmusik og dit foretrukne indhold. Det begynder i juni med rum-grupper.

Består dit Sonos-system udelukkende af S2-kompatible produkter, kan du blot downloade Sonos S2 Controller app’en og gå i gang, når den kommer til juni. Har du S1-produkter i systemet, skal du derimod til af træffe beslutninger. Vi har lavet en oversigt over mulige løsninger her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.