Guides

Sådan vil Sonos løse problemet med gamle højttalere

Til juni vil ældre Sonos-højttalere ikke længere spille sammed med nyere, hvis du vil have nye funktioner. Her er dine muligheder.

Til juni er det slut med at blande ældre og nyere Sonos-højttalere i samme opsætning – i hvert fald, hvis man vil udnytte nye funktioner, såsom hi-res lydformater, der introduceres samtidig. Her udgiver Sonos nemlig Sonos S2, en ny app og et nyt operativsystem der skal ligge til grund for firmaets højttalere fremover.

Allerede i januar meldte Sonos ud, at de såkaldte legacy-produkter, der alle har mere end ti år på bagen, ikke længere vil blive opdateret. De vil fremover kun kunne afvikles på den nuværende platform, der omdøbes til Sonos S1. Årsagen er, at de simpelthen ikke har tilstrækkelig hukommelse og processorkraft til at følge med de nye funktioner i S2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor vil det ikke længere være muligt at ”blande” legacy-højttalere (S1) med de nyere, mere kapable produkter (S2). Men hvad er så mulighederne? Her er en hurtig oversigt …

Hvilke produkter har du?

Hvilke Sonos-højttalere er legacy og hvilke er kompatible med Sonos S2? Heldigvis er langt de fleste Sonos-produkter kompatible med S2-opdateringen. Her er Sonos egen oversigt:

Sonos S1

Har du kun S1-kompatible produkter?

Hvis du udelukkende har ældre Sonos-legacy produkter i dit hjem, behøver du ikke at foretage dig noget som helst. Højttalerne (og de øvrige legacy-produkter) vil fungere præcis som i dag på Sonos S1 Controller app’en. Sonos vil fortsat levere opdateringer, hvor der rettes fejl og lukkes sikkerhedshuller, men du vil ikke få ny funktionalitet. Du vil heller ikke kunne købe et nyere Sonos-produkt og tilføje det til systemet.

Har du kun S2-kompatible produkter?

Læn dig tilbage og glæd dig. Til juni kan du hente Sonos S2 Controller app’en og opdatere dine højttalere med funklende ny software, der åbner for blandt andet afspilning af hi-res lydformater (læs mere om de nye funktioner her). Du behøver ikke foretage dig noget og kan frit udvide dit system med nye og kommende produkter fra Sonos.

Har du både S1 og S2-kompatible produkter?

Nu bliver det mere tricky, og du tvinges til at træffe nogle beslutninger. Der er i virkeligheden fire muligheder:

Artiklen fortsætter efter annoncen
  1. Du kan tage de gamle S1-enheder ud af dit system og lade de nyere S2-kompatible produkter blive. Så er du klar til de nye funktioner.
  2. Udskift S1-produkterne med tilsvarende S2-kompatible produkter. Sonos giver 30 procent rabat til kunder der vælger denne løsning, som en del af det såkaldte Trade Up-program. I modsætning til tidligere meldt ud, skal du ikke indlevere eller aflive de gamle produkter – dem kan du beholde. Eller forære væk. Eller sælge.
  3. Kør dit nuværende system på S1-app’en.  Sonos vil stadig lukke sikkerhedshuller, fixe bugs og samarbejde med partnerne om at holde dine musik- og stemmetjenester kørende, så længe det er muligt.
  4. Del dit system i to. Sonos vil i den nærmeste fremtid komme med instruktioner om, hvordan man deler sit system op. Det vil fortsat ikke være muligt at parre et S1-system med et S2-system.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.