GadgetsTophistorie

Sonos Arc – ny soundbar med Dolby Atmos

Sonos har i dag præsenteret Sonos Arc – afløseren for både Playbar og Playbase har 11 højttalere og kan håndtere Dolby Atmos.

Den har været længe undervejs, men nu er Sonos Arc her endelig – og den er alt, vi har drømt om. Med understøttelse af Dolby Atmos, HDMI eARC-tilslutning og to indbyggede digitale assistenter har Sonos langt om længe bragt sin hjemmebiograf op til nutiden.

Arc er dog ikke forbeholdt hjemmebiografen. Lige som lillebror Sonos Beam er den tilpasset, så den også kan spille musik, podcasts eller radio – og lyden tilpasses automatisk situationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og så ser den i øvrigt fabelagtig ud, den 114 centimeter lange højttaler, der følger det nye, mere minimalistiske design som også Sonos One og Sonos Move er pakket ind i. Arc fås i mat sort og mat hvid og har et 270-graders afrundet plastikgitter og et stilrent og ensartet ydre. Den kan både placeres foran et stående TV eller monteres på væggen med beslag – og den er lavet til at “forsvinde” på væggen, fortæller Sonos.

Tunet af Oscar-vindere

Sonos Arc har hele 11 drivere, hvoraf de to er opadrettede for at kunne skyde lyden op i lufte og leve op til Dolby Atmos-specifikationerne. To andre drivere skyder lyden direkte ud til siderne og skaber en surround-effekt. Ifølge Sonos er det et såkaldt 5.0.2-system, der fungerer helt uden yderligere højttalere – både til musik og til hjemmebiografen.

Der vil naturligvis være yderligere at hente, hvis man tilføjer Sub og et sæt Sonos One-højttalere til ligningen, men det er altså ikke påkrævet. I øvrigt har Sonos ved samme lejlighed i dag opdateret både sin Sub og sine stor Play:5’ere, der nu hedder Sonos Five – det kan du læse mere om her.

Sonos Arc
Produktbilleder af Sonos Arc. Den fås også i sort (foto: Sonos).

Arc er tunet i samarbejde med Oscar-vindende lydteknikere og tilpasser sin lydprofil via software på grundlag af hjemmebiografens konfiguration, og hvad der afspilles, uanset om det er stereo, Dolby Audio 5.1 eller Dolby Atmos.

Som det også er tilfældet med eksisterende Sonos-højttalere kan man finjustere Arcs lyd i Sonos-appen med funktioner som taleforbedring til at gøre stemmer tydeligere, natlyd til at dæmpe larmende eksplosioner og en opdatering til Sonos’ Trueplay-teknologi, der afstemmer Arcs akustiske profil til rummet og tager højde for den vandrette og lodrette lyd, omsluttende lyd giver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afløser både Playbar og Playbase

Den nye soundbar skal afløse både den efterhånden syv år gamle – og ret bedagede – Playbar samt den noget nyere Playbase der således fik bare tre år på hylderne.

Arc bygger på Sonos’ nye softwareplatform og kan både styres med den nye Sonos-app, TV’ets fjernbetjening, Apple AirPlay 2 eller stemmen via Google Assistent og Amazon Alexa.

Herunder en række miljøbilleder af Sonos Arc – klik på dem for at forstørre.

Her er yderligere information om den nye højttaler:

Artiklen fortsætter efter annoncen
  • Dimensioner: 87 x 1141 x 115 mm.
  • Vægt: 6,25 kilo
  • Mikrofoner: Fire styk
  • Tilslutninger: HDMI eArc / ARC, Wifi 802.11b/g 2,4GHz, Ethernet, 3,5 mm Jack til eksterne enheder – eksempelvis pladespiller
  • Energiforbrug: 4,2 watt i stand-by

Her er en video, som Sonos har fået produceret om den nye soundbar:

https://youtu.be/3XgXpgITpEo

Sonos ARC FAQ

Hvad er prisen på Sonos Arc?

Sonos Arc koster 6.699 kroner.

Kan Sonos Arc bruges med Sonos One?

Ja. Sonos One (og andre Sonos-højttalere) kan fungere som baghøjtalere i en surround-opsætning. Man kan også tilslutte Sonos Sub, for en bedre basgengivelse.

Hvornår kommer Sonos Arc i butikkerne?

Sonos Arc er tilgængelig i butikkerne fra den 10. juni, men kan allerede forudbestilles på Sonos-hjemmesiden i dag.

Hvilke lydformater understøtter Sonos Arc?

I første omgang udelukkende Dolby Atmos, Dolby Audio 5.1 og stereo. Men Sonos fortæller, at den har kapacitet til andre hi-res lydformater, der kan tilføjes via opdateringer med tiden.

Læs også dagens andre Sonos-nyheder:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.