×
Teknologi

Endnu et Apple datacenter i Danmark

Siri, iTunes, App Store, Maps og andre Apple-tjenester får mere plads at boltre sig på, når Apple i 2019 åbner sit andet europæiske datacenter i Danmark. For to år siden meddelte Apple, at de ville bygge et kolossalt datacenter i Viborg; denne gang er det Aabenraa, der skal lægge jord til. Det skriver Ritzau.

– Vi er glade for at kunne udvide vores datacenter-drift i Danmark og samtidig investere i nye kilder til grøn energi. Det planlagte center i Aabenraa vil, som alle vores datacentre, køre på ren energi fra første dag takket være nye energiprojekter, som vi skaber, skriver Erik Stannow, nordisk chef for Apple, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Det nye Apple datacenter skal placeres i nærheden af højspændingsstationen Kassø og ligesom i Viborg er det planen, at varmen fra datacenteret skal kanaliseres tilbage i forsyningsnettet og give varme i de Aaabenraaske stuer.

Mekka for datacentre

Med det nye Apple datacenter har it-giganten investeret voldsomme 12 milliarder kroner i danske datacentre. De to centre vil, når de er færdige, give arbejde til mellem 100-200 personer.

Også Google og Facebook har valgt Danmark som lokation for datacentre. Facebook er i gang med at bygge ved Odense, mens Google forventes at bygge ved Fredericia.

Viborg-datacentret forventes at komme i drift i løbet af i år.

Apple Datacenter
Computertegning af Apples datacenter i Viborg.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.