Teknologi

EU afstemning i parlamentet ender med nederlag for Apple

EU parlamentet har valgt ikke at lytte til Apple i sagen om standarder for opladere og stik på mobiltelefoner, og har vedtaget en resolution for standarder

Det har været undervejs i efterhånden ganske lang tid, men nu lader det til, at EU endelig har besluttet sig for at tvinge Apple til at udskifte deres lightning stik på især iPhone til USB-C – noget vi tidligere har skrevet om. I hvert fald var afstemningen i EU parlamentet i går ganske klar: Med 582 imod 40 stemte EU parlamentet for at opfordre kommisionen til at sætte ind overfor Apple (og andre, der har proprietære standarder til opladning) og tvinge dem til at bruge de standarder, det meste af branchen efterhånden har adopteret.

Apple klager – men retter formentlig ind

Selv om Apple på forhånd havde sendt en kraftig opfordring til, at man ikke skred ind overfor proprietær teknologi, var der altså ikke meget at gøre. Til gengæld er der ganske kraftige tegn på, at Apple reelt alligevel havde tænkt sig at rette ind allerede ved lanceringen af iPhone 12, der forventes at have USB-C. På den måde opfylder de mange brugeres ønske om en fælles ladestandard til alle enheder (Apple bruger allerede USB-C på Macs og iPad Pro) og samtidig slipper de for ballade med EU.

Kommisionen: Trådløs opladning vil afhjælpe problemet

I sin resolution har parlamentet, nærmest direkte henvendt til Apple, kommenteret på firmaets bekymring om, at det vil være svært at udvikle ny teknologi når man bliver begrænset af lovfastsatte standarder. Reelt mener parlamentet, at problemet ikke er så stort, da trådløs teknologi til opladning alligevel vil få større og større betydning:

“Brugen af trådløs teknologi vil medføre yderligere fordele, såsom at begrænse elektronisk affald. Mange mobilproducenter bruger allerede trådløs opladning, og man bør derfor forsøge at begrænse fragmentering på dette område. Kommisionen bør derfor tage initiativ til, at standarden for forskellige trådløse opladere til mobile enheder ensartes,” skriver parlamentet i resolutionen.

Skulle du have lyst, kan du læse resolutionen her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.