×
Gadgets

EU fjerner roaming-gebyrerne om to år

Om to år er det slut med at bekymre sig om store mobilregninger, når du rejser rundt i Europa. EU har besluttet at fjerne den såkaldte roaming-afgift, så man ikke skal betale ekstra for hverken opkald, sms’er eller data, når man rejser rundt i de 28 medlemslande. Desværre er det først med virkning fra juni 2017.

EU-parlamentet ønskede i virkeligheden at fjerne roaming-afgifterne allerede næste år, men medlemslandene protesterede – og kompromiset blev altså 2017.

“Trods stor skepsis og modstand blandt medlemslandenes regeringer er det endelig lykkedes at presse et forbud igennem. Vi har truffet en historisk beslutning, som bliver god for både borgere og virksomheder i Europa, for hvem udgifterne for mobilitet og kommunikation i EU vil falde drastisk,” skriver Venstres EU-parlementariker Jens Rohde i en pressemeddelelse.

EU satte første gang loft over roaming-afgifterne i 2007 og siden er prisen faldet langsomt men støt. I april 2016 falder prisen endnu et nøk, når operatørerne maksimalt må tage 5 eurocent per opkaldsminut, 2 eurocent per sms og 5 eurocent per megabyte data der hentes på det mobile netværk.

Flere danske mobilselskaber har taget forskud på situationen ved at tilbyde billigere eller helt gratis mobilbrug i udlandet. Selskabet 3 er førende med sit “3LikeHome”-tilbud, der giver gratis mobilbrug i 24 lande – ud over EU-lande gælder det også i Hong Kong.

Selv om medlemslandede er blevet enige om at droppe roaming-gebyrerne, skal aftalen godkendes endelig af EU’s medlemsstater inden nytår.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.