Teknologi

EU iværksætter undersøgelse af App Store

EU har besluttet at indlede en offiiel undersøgelse af Apple og App Store på grundlag af Spotifys klager.

EU-kommissionen har nu officielt valgt at iværksætte en undersøgelse af, om Apple bruger ufine metoder til at mule konkurrenterne i App Store. Det sker på foranledning af musiktjenesten Spotify, der i marts måned indsendte en klage, hvori de beskyldte Apple for at favorisere sin egen musiktjeneste, Apple Music, foran Spotify og andre tjenester.

EU har efter et par måneders betænkningstid og samtaler med kunder nu besluttet at lave en officiel undersøgelse, skriver avisen The Telegraph. Undersøgelsen starter inden for et par uger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hverken Spotify eller Apple har ønsket at udtale sig yderligere om sagen, men Apple har allerede i et åbent brev svaret på Spotifys anklager.

30 procents App Store gebyr

Grundlæggende er Spotify utilfreds med, at Apple tager 30 procent af indtægterne på salg via App Store. Det betyder nemlig at Spotify skal betale 30 procent af abonnementsindtægterne til Apple (15 procent hvis abonnementet løber over flere år). Det igen betyder, at et Spotify-abonnement købt igennem App Store er dyrere for forbrugeren.

“Apple kræver, at Spotify og andre digitale tjenester betaler et gebyr på 30 procent på køb, der er foretaget gennem App Store – også på opgraderinger fra Free til Premiumservice. Det tvinger os til at øge prisen på vores Premium-abonnement til et stykke over Apple Music. Det kan vi ikke, hvis vi skal være konkurrencedygtige,” skriver Spotifys Daniel Ek blandt andet.

Han mener desuden, at Apple udelukker Spotify og andre firmaer fra tjenester som Siri, HomePod og Apple Watch. Han forklarer, at musiktjenesten i årevis har forsøgt at løse sagen direkte med Apple, men uden succes. Derfor bad han i marts måned EU’s konkurrencemyndigheder om at kigge på sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button