Teknologi

Spotify pudser EU-komissionen på Apple

Spotify mener at Apple forvrider konkurrencen og vil have Den Europæiske Konkurrencemyndighed til at gå i kødet på Apple.

Spotify mener at Apple favoriserer sin egen musiktjeneste Apple Music foran både Spotify og andre tjenester og vil nu have Den Europæiske Konkurrencemyndighed til at tage affære. Det skriver Spotify-stifteren Daniel Ek i et blogindlæg

Han mener at Apple gør det svært for Spotify, forde Apple både ejer en musiktjeneste og sælger adgang til andre musiktjenester via App Store.

“Apple kræver, at Spotify og andre digitale tjenester betaler et gebyr på 30 procent på køb, der er foretaget gennem App Store – også på opgraderinger fra Free til Premiumservice. Det tvinger os til at øge prisen på vores Premium-abonnement til et stykke over Apple Music. Det kan vi ikke, hvis vi skal være konkurrencedygtige,” skriver Daniel Ek blandt andet.

Han mener desuden, at Apple udelukker Spotify og andre firmaer fra tjenester som Siri, HomePod og Apple Watch.

Han forklarer, at musiktjenesten i årevis har forsøgt at løse sagen direkte med Apple, men uden succes. Derfor beder han nu EU’s konkurrencemyndigheder om at kigge på sagen.

Bakkes op af amerikansk senator

Daniel Eks indlæg kommer bare få dage efter at den amerikanske senator Elizabeth Warren er kommet med en lignende kritik. Hun foreslår at App Store bør være en selvstændig virksomhed, som ikke drives af Apple.

 Warren har i øvrigt ikke bare Apple i kikkerten, men vil med kampagnen “Break Up Big Tech” splitte alle de store tech-virksomheder, der har konkurrenceforvridende aktiviteter, der iblandt Amazon og Google.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.