×
TeknologiTophistorie

EU kræver iMessage åbnet for andre systemer

Det er ikke bare App Store, EU er ude efter. Apple skal også åbne for iMessage, så den kan tale med Messenger, Whatsapp og andre systemer.

EU lægger i uger sidste hånd på den nye lov om digitale markeder. Det er ikke bare App Store, der står til at blive ramt. Ifølge TechCrunch har EU også planer om at kræve, at alle større besked-systemer skal kunne tale sammen på tværs.

Komissionen ønsker simpelthen, at alle større messaging-apps som WhatsApp, Facebook Messenger og iMessage for at have en interoperabel platform. Med andre ord skal iMessage-brugere kunne sende beskeder til Signal-brugere, ligesom der skal kunne sendes beskeder fra Google Beskeder til Facebook Messenger.

Målet er, at de dominerende platforme skal åbnes op, for at gøre plads til mindre apps og nye konkurrenter.

Digital Markets Act, DMA, som loven hedder, er rettet mod messenger-systemer med mindst 45 millioner månedlige aktive slutbrugere eller 10.000 årligt aktive virksomhedsbrugere. Den rammer altså både Apple, Facebook og Google lige i solar plexus.

Lovgivningen vil også kræve, at virksomhederne skal bede om brugernes udtrykkelige samtykke til at indsamle personoplysninger til reklame. Deres platforme bliver nødt til at lade brugerne frit vælge hvilken webbrowser, virtuel assistent eller søgemaskine, de ønsker at benytte.

Ud over dette vil DMA kræve at udviklere skal kunne omgå betalingssystemerne i App Store og Play Store, så de kan slippe for den forkætrede “App Store skat”. Google har allerede taget konsekvensen og indledt et samarbejde med Spotify om tredjepartsbetalinger, mens Apple fortsat er meget modvillige.

Der er flere informationer om DMA på EU’s hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.