×
TeknologiTophistorie

Ny app store til iPhone er gået i luften

Det første tredjeparts alternativ til Apples App Store er gået i luften. Altstore PAL vil hjælpe små udviklere med at distribuere apps.

Den første alternative app store fra tredjepart har set dagens lys. Den hedder Altstore PAL og har til formål at hjælpe mindre udviklere med at distribuere deres apps billigere end gennem Apples App Store. Den beskriver sig selv som en “open source, crowd-finansieret app-butik for uafhængige udviklere”.

Ifølge udviklerne er distribution af apps via Altstore PAL helt gratis, og udviklere får desuden mulighed for at distribuere til udvalgte fans via indbygget Patreon-integration.

Udviklerne understreger også, at der ikke er nogen manuel godkendelsesproces.

I skrivende stund er der kun top apps på hylderne i den nye butik, nemlig Delta og Clip. Delta er AltStores alt-i-én Nintendo-emulator, som blandt andet emulerer NES, SNES, Game Boy, Game Boy Advance, Nintendo DS og Nintendo 64-spil. Clip er en udklipsholder, der kan køre i baggrunden på ubestemt tid.

Kun i Europa

Altstore PAL er udelukkende tilgængelig for europæiske brugere, det det kun er her, Apple er tvunget til at give adgang. Det er som følge af den såkaldte Digital Markets Act, der trådte i kraft i starten af marts måned.

Altstore PAL kan hentes fra Altstore.io. Men det koster 1,5 euro at få adgang til app’en. Det skyldes et af de benspænd Apple har lagt ind i sine nye mere åbne regler, nemlig at at eksterne app stores skal betale 1,5 euro per download første gang en bruger henter appen.

Læs også – Historisk iOS 17.4 opdatering er landet: Nu kan du selv vælge App Store.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.