×
TeknologiTophistorie

EU spænder ben for iOS 18-nyheder

På grund af EU's stramme lovgivning får europæerne får ikke glæde af de avancerede AI-nyheder i det kommende iOS 18 styresystem.

Når iOS 18 og macOS Sequoia lander senere i år, mangler nogle af de mest interessante nyheder i den udgave, vi europæere får adgang til. Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg drejer det sig om de nye AI-funktioner, samlet kaldet Apple Intelligence, samt iPhone Mirroring og SharePlay skærmdeling.

Faktisk indikerer Apple at disse funktioner slet ikke vil være tilgængelige for EU-kunder i år. Årsagen er bekymringer i forhold til den stramme Digital Markets Act. En lov der allerede har kørt Europa ud på et sidespor med egen App Store.

Det må siges at være lidt af en skuffelse for EU-borgere. De nævnte funktioner er nemlig blandt de væsentligste nyheder, som Apple afslørede på WWDC.

  • Apple Intelligence er et samlet navn for de nye AI-funktioner, der integreres i iOS 18 og de øvrige styresystemer. Ud over at ligge til grund for en markant mere intelligent udgave af den digitale assistent Siri, er funktionerne også flettet ind i apps og grundlæggene iOS-funktionalitet.

    Apple Intelligence integrerer også sprogmodellen ChatGPT diekte i selskabets enheder.
  • iPhone Mirroring – spejling – er en væsentlig nyhed i macOS Sequoia, der gør det muligt at spejle og betjene sin iPhone direkte fra computerskærmen.
  • SharePlay Screen Sharing er en opgradering til skærmdelingsfunktionen i FaceTime. Med iOS 18 vil brugere kunne give en ven kontrol over ens enhed. Eksempelvis til brug ved support.

Læs mere: Apple klar med “Apple Intelligence”.

EU’s Digital Markets Act, DMA, der skal forhindre unfair konkurrence, er en stor sten i skoen hos Apple. Den har blandt andet betydet, at Apple har måttet dele App Store op i to. En europæisk udgave og en til resten af verden. Præcis hvordan DMA kan spænde ben for Apple Intelligence og de øvrige funktioner, melder Apple ikke noget om.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.