GadgetsTophistorie

Eufy har udfordringer med sikkerheden

Forleden blev det opdaget, at video fra Eufys kameraer, kunne ses via en simpel videoafspiller uden kryptering eller anden sikkerhed.

Den amerikanske techside The Verge, kunne i starten af december, berette at der var fundet et hul i sikkerheden på overvågningskameraer fra Eufy. Kameraer der også sælges herhjemme.

Mediet kunne berette at man havde fundet ud af, at det var muligt at tilgå et livestream fra et Eufy-kamera, via videoafspilleren VLC, der kan hentes gratis. De kunne tilgå video på tværs af USA fra egne kameraer, selvom Eufy lover at alt foregår krypteret.

Læs også: Nyt overvågningssystem fra TP-Link

Et af salgsargumenterne fra Eufy har netop været, at lagring af videooptagelser sker lokalt, på den såkaldte Homebase, som står i ens eget hjem. Optagelserne skulle derfor slet ikke kunne tilgås via skyen.

En af de personer, som opdagede hullet er Paul Moore, som har tweetet nedenstående. Han pointerer netop, at han har fravalgt lagring i skyen, men alligevel har kunne tilgå videostreams fra Eufy-kameraer.

Hvis man vil dykke ned i sagen, så har The Verge beskrevet udfordringerne i detaljer. På baggrund af opdagelserne, så har de naturligvis rakt ud til Eufy for en kommentar. Det ville som oftest resultere i en beklagelse og opstramning af håndteringen af data, men sådan er det ikke gået.

Eufy sletter løfter om privatliv og datahåndtering

Eufy har derimod forblevet tavse og samtidig begyndt at redigere i teksterne på deres hjemmeside, så det matcher bedre med den virkelighed Paul Moore og The Verge har berettet om.

De har kunne se at nedenstående 10 punkter, som stod på Eufys privatlivsside indtil fornyligt, er blevet fjernet.

  • “To start, we’re taking every step imaginable to ensure your data remains private, with you.”
  • “[Y]our recorded footage will be kept private. Stored locally. With military-grade encryption. And transmitted to you, and only you.”
  • “Here at eufy, we’re not just all talk and no action.”
  • “With secure local storage, your private data never leaves the safety of your home, and is accessible by you alone.”
  • “All recorded footage is encrypted on-device and sent straight to your phone—and only you have the key to decrypt and watch the footage. Data during transmission is encrypted.”
  • “There is no online link available to any video.”
  • “You need to use Eufy software and your account to decrypt the clips for viewing. No one else can access or read this data.”
  • “For Your Eyes Only”
  • “Peeking Prohibited”
  • “Everything In-House”

The Verge har endnu ingen tilbagemeldinger fået fra Eufy selv, der forbliver tavse om sagen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.