Fremtidens Hjem

Eve Cam bruger Apple TV til at beskytte dine data

Eve Cam kræver hverken login, abonnement eller brug af eksterne servere. I stedet bruges Apple Homekit Secure Video og Apple TV til at håndtere data.

Hvor gemmes de optagelser, dit overvågningskamera laver? I langt de fleste tilfælde havner de på en ekstern server sammen med data om dig, dit hjem og de informationer, kameraet opfanger. Er det noget, der bekymrer dig, er Eve Cam et alternativ. Kameraet er et af de første der benytter Apple Homekit Secure Video, der er udviklet til at beskytte dine data.

I modsætning til andre kameraløsninger kræver Eve Cam ingen registrering, ingen oprettelse af profil eller deling af data. Live-billeder streames aldrig via en server, og optagelser gemmes sikkert og fuldt krypteret i brugerens iCloud.

Og takket være integrationen med HomeKit kan Eve Cam integreres fuldstændigt med det intelligente hjem – eksempelvis kan kameraet bruges som rumføler, der aktiverer intelligent belysning, når der opfanges bevægelse i hjemmet. Kameraet deaktiveres også automatisk, når husets beboere er hjemme.

Når kameraet opdager aktivitet, bruges hjemmets Apple TV (eller HomePod) til at analysere om det er et kæledyr, et køretøj eller en person. Live-stream sendes ikke via en server. I stedet oprettes en direkte og krypteret forbindelse direkte mellem iPhone og Apple TV. Eventuelle optagelser gemmes – også krypteret – på brugerens egen iCloud-konto. Optagelserne gemmes i iCloud ti dage og tæller ikke med i dataabonnementet.

Eve Cam

Selve kameraet er også ganske godt udstyret i forhold til prisen, der er på 149 euro (omkring 1.100 kroner). Det optager video i 1080p, har et udsyn på 150 grader og en infrarød sensor. Night Vision gør det muligt at se fem meter i mørke – og op til fem kameraer kan sættes sammen i et system. Der er naturligvis to-vejs kommunikation via mikrofon og højttaler.

Eve Cam kommer på markedet i slutningen af juni men kan forudbestilles allerede nu.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.