Teknologi

Facebook går ind i kampen mod Huawei

Facebook og Zuckerberg optrapper kampen mod Huawei. Nu må Facebook, Instagram og WhatsApp ikke længere være installeret på nye Huawei-telefoner.

Mark Zuckerberg og Facebook har besluttet, at Facebook ikke længere må være præinstalleret på telefoner fra Huawei. Det gælder også Facebooks andre apps, Instagram og WhatsApp. Det skriver USA Today. Beslutningen er truffet for at imødekomme den amerikanske regerings pres på den kinesiske producent.

Det ligner dog ren symbolpolitik, da forbuddet udelukkende gælder nye telefoner – altså ikke dem, der allerede er på markedet – og i øvrigt er der ikke noget der forhindrer ejere af Huawei-telefoner at installere de tre apps direkte fra Google Play.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beslutningen er bare den seneste af en række, hvor amerikanske virksomheder vender ryggen til den kinesiske producent. Efter at Donald Trump satte Huawei på en blacklist, har Google måttet afbryde samarbejdet om Android-styresystemet, ligesom chip-producenter som Qualcomm, Intel og ARM har måttet lukke for hanerne.

Google har dog siden argumenteret for, at et afbrudt samarbejde med den kinesiske gigant, der er verdens andestørste mobilproducent, vil ”sætte brugerne i større fare for at blive hacket” og dermed i sidste ende kan være en sikkerhedsrisiko, stik imod hensigten. Trumps forbud mod Huawei kom efter at samhandelsforhandlinger med Kina brød sammen. Frygten er, at Huawei har for tætte bånd til den kinesiske regering og vil benytte sin teknologi til at spionere.

Det benægter Huawei pure og har responderet ved at bede retten i USA om at erklære forbudet mod firmaet for forfatningsstridigt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.