fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Facebook Libra-valuta lanceres til januar

Den voldsomt kritiserede kryptovaluta Facebook Libra lanceres angiveligt til januar, men i en væsentlig begrænset udgave.

Det er efterhånden halvandet år siden at Mark Zuckerberg præsenterede sine ideer om kryptovalutaen Facebook Libra og nu er selskabet klar til at lancere den. Det kommer til at ske til januar, hvis man skal tro kilder som engelske Financial Times har talt med.

Det bliver dog i en begrænset udgave, da valutaen har mødt hård modvind fra stort set alle regeringer og banker. Derfor har selskab bag valutaen, Libra Association, også skiftet strategi adskillige gange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oprindeligt skulle Facebook Libra være en enkelt kryptovaluta, der skulle værdisættes ud fra en række andre valutaer; der var snak om dollar, euro, pund og Singapore dollars. Den plan vakte bestemt ikke begejstring hos banker og regulatorer. Derfor bliver Libra nu en enkelt ‘mønt’, der bliver bundet til den amerikanske dollar skriver Techcrunch. En såkaldt stable-coin, der altid følger dollarkursen.

Facebook vil sandsynligvis lancere sin digitale tegnebog, der startede med navnet Calibra, men siden er blevet omdøbt til Novi, på samme tidspunkt.

Mødte stor modstand

Knapt havde Mark Zuckerberg nået at præsentere Libra førend reaktionerne begyndte at vælte ind – både G7-landende, der er verdens største økonomier og den amerikanske kongres krævede regulering af Libra. EU har simpelthen udelukket Facebook-valutaen fra det europæiske marked.

Selv Donald Trump advarede – i vanlig Twitter-stil – mod valutaten.

Modvinden betød også, at en stribe af de stiftende selskaber hurtigt valgte at droppe opbakningen til Libra og trække sig helt ud af samarbejdet. Deriblandt Mastercard, Visa, eBay, Stripe og PayPal.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button