Teknologi

Trump advarer mod Facebooks kryptovaluta

Donald Trump kender godt til Bitcoin og andre kryptovalutaer – og han bryder sig ikke om dem. I aftes advarede han mod Facebooks kryptovaluta på Twitter.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, brugte en del af sin torsdag aften på at tweete om kryptovaluta – og han er ikke begejstret for hverken Bitcoin eller andre kryptovalutaer, fordi deres ”værdi er meget flygtig og baseret på tynd luft”. Helt konkret advarede han også om Facebooks planlagte Libra-valuta, som han skriver skal reguleres på lige fod med andre valutaer.

I serien af tweets skriver Trump blandt andet, at Facebooks nye Libra-kryptovaluta ”vil have ringe status og pålidelighed” og at virksomheden skal søge om en godkendelse for at fungere bank, ligesom den vil blive reguleret som enhver anden traditionel finansiel institution.

Specielt den sidste del er interessant. Det Hvide Hus har stort set været tavs om emnet, selvom flere føderale myndigheder, som Securities Exchange Commission og Commodity Futures Trading Commission har ledt efter løsninger til regulering af virtuel valuta. Trumps udmelding tolkes af flere medier som et tegn på, at der nu er ved at ske noget. 

Facebook har endnu ikke kommenteret Trumps skriverier.

Hvad er Facebooks kryptovaluta?

Facebook håber, sammen med partnere som Visa, Mastercard, Paypal og Uber, at Libra kan fungere som bank for de miliarder af mennesker, der ikke har umiddelbar adgang til finansielle tjenester. Det er primært udviklingslande, der sigtes efter, men da planen er at Libra skal integreres i både Facebook, Instragram og WhatsApp, vil kryptovalutaen også være bredt tilgængelig.

Valutaen vil give Facebook den fordel, at brugerne ikke behøver at forlade tjenestens økosystem for at købe og sælge varer. Via den også annoncerede digitale tegnedreng Calibra, kan man sende og modtage Libra. Det kræver ikke at man har konto i et pengeinstitut for at benytte Libra.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.