Teknologi

Partnerne flygter i hobetal fra Facebook Libra

Mastercard, Visa, eBay og Stripe følger efter PayPal og dropper opbakningen til Facebooks digitale valuta, Libra.

Facebooks forsøg på at lave sin egen digitale valuta ligner mere og mere en vittighed. I sidste uge meddelte Paypal at de trak sig fra Libra-samarbejdet – og nu har både Mastercard, Visa, eBay, Stripe og en håndfuld andre firmaer fulgt Paypals eksempel og efterladt Zuckerberg temmelig ensom. 

Samtidig barsler G7-landene, der består af verdens største økonomier, ifølge BBC med en officiel advarsel mod kryptovalutaer. Gruppen lister ni væsentlige risici ved de digitale penge og advarer samtidig Libras støtter om, at valutaen næppe blive godkendt – selv om der rettes op på problemerne i de ni forbehold. Rapporten præsenteres officielt ved det årlige IMF-møde senere denne uge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Libra Association, der ledes af Facebook, holder sit første bestyrelsesmøde i Genève, Schweiz i dag, mandag. Men Facebooks Libra-chef, David Marcus – der har en fortid i Paypal – skrev i weekenden et tweet, hvor han advarede om at se partnerflugten som et udtryk for Libras død.

”Det er naturligvis ikke gode nyheder på kort sigt, men på en måde er det befriende. Det rer svært at lave ændringer i denne størrelsesorden, men du ved, at du har fat i noget, når der opbygges så meget pres,” skriver han blandt andet.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button