×
HBO MaxNetflixStreaming

5 tv-serier, du burde give en chance

Der er så mange serier derude, mand. Hvordan ved man, hvilke man skal bruge tid på?

“Arj, har du set den der serie på Netflix? Der er ikke så mange, der kender den, men den er vildt god! Bedre end Breaking Bad! Du skal se den!”, siger din kollega over dagens varme ret i kantinen, og du bliver kort lidt træt indeni, for det er næsten hele tiden, man hører om en ny serie, man skal huske at se. Du smiler til kollegaen, tager en ekstra skefuld kødsovs og noterer mentalt, at du skal huske det der serienavn. Som du glemmer igen.

Der dukker nye serier op hele tiden, og du får anbefalet nye serier hele tiden, og hele tiden er det umuligt at holde styr på, hvem der anbefalede hvad og hvorfor, og hvor den ligger henne.

Men vi herinde på iNPUT har klaret det for dig. Her er listen over fem serier, din kollega med garanti ikke har set, som er (næsten) lige så fede som Breaking Bad, og som du helt sikkert bør sætte tænderne i.

Dark/Dunkelheit

https://youtu.be/zy0b9e40tK8
Det her er den første tysksprogede serie fra Netflix, og den lå længe på min liste, fordi den er på, ja, tysk, og det siger måske mere om undertegnede end noget andet, men jeg magtede ikke lige en omgang “Wir Kinder vom Bahnhof Zoo”-vibe. Og jeg tog fejl. For silvan, hvor tog jeg fejl. Denne her serie er så spændende, velspillet og veldrejet, at det er fløjtende ligemeget, om de så kun kommunikerede med grynt og håndtegn som i Hulebjørnens Klan, for sjældent har jeg set så original og gribende fortælling. Det flyder med solid stemning, afrundede karakterer og uforudsigelige twists, så du simpelthen trykker “næste” med det samme.
I en lille tysk flække, hvor der intet sker, sker der helt utroligt meget under overfladen. Hver 33. år forsvinder der nemlig børn fra byen, og mens vi følger fire familier i tre generationer, blotlægges tidsrejser, hemmeligheder og motiver. Det er intelligent skruet sammen, og selv de yngre skuespillere spiller overbevisende. Det eneste minus kan være, at man skal have tungen lige i munden for at følge med i persongalleriet, men det er vitterligt det værd!

Serien begyndte i 2017 og er indtil videre kun på en enkelt sæson, men rygtemøllen siger, at sæson to kommer i december i år. Findes på Netflix.

The Leftovers


Pludselig som med et slag forsvinder 2 % af jordens befolkning, og serien begynder her tre år efter, hvor folk efterhånden er kommet på benene igen efter chokket. Det lyder måske meget scifi-agtigt og krampagtigt, men det er det ikke. Serien er baseret på en bog og slutter, når handlingen slutter. Der kommer ikke lige pludselig en eller anden vild ting ind over, som gør, at de liiige kan strække den en sæson mere. Der sker lige det, der skal ske, og ikke noget ekstra fis. Den fortæller begavet og realistisk om, hvordan almindelige mennesker vil tænke og handle i en meget ualmindelig situation. Den er velspillet og gribende uden klare helte eller skurke. Fænomenale skuespilspræstationer af Carrie Noon og Christopher Eccleston, og Justin Theroux’ baller og bekymrede øjenbryn gør det faktisk også rigtigt godt.

Serien er fra 2014-2017 og afsluttet. Findes på HBO Nordic.

Jessica Jones


Er du mere til en gritty serie med base i Marveluniverset, følger denne her serie Jessica Jones, hvor hun efter at have været superhelt nu prøver at skabe sig et nyt liv som privatdetektiv. Uden at blive for skinger glider fortællingen spændende afsted filmet i film noir-stil med en drukfældig og “tough as nails”-heltinde, som er overjordisk stærk, men har også en svaghed i form af superskurken Kilgrave, der kan få folk til at gøre ting mod deres vilje. Serien tør kigge de lidt mørkere ting i øjnene såsom voldtægt og PTSD uden at det bliver presset ned over seeren, og i modsætning til mange Marvel-baserede produktioner tager serien her sig god tid til at vise hele paletten i figurerne. Hovedrolleindehaveren Krysten Ritter portrætterer den umiddelbart todimensionelle karakter rigtigt godt, og Dr. Who-fans kan glæde sig over en masse David Tennant for fuld britisk accent-udblæsning, for det er ham, der har rollen som superskurken. 

Serien begyndte i 2015 og er foreløbigt på to sæsoner, og rygterne siger, at sæson tre kommer i november 2019. Findes på Netflix.

Godless

https://youtu.be/mMUiRYoc76A
Det vilde vest møder feminisme møder helt fantastisk cinematografi.

I 1880’erne terroriseres en lille landsby bestående af kvinder – samtlige mænd døde i en mineulykke nogle år forinden – af den tænksomme superskurk Frank Griffin, der spilles af Jeff Daniels. Vi møder Roy Goode, tidligere “søn” af Griffin, nu good guy. Vi møder Alice Fletcher, en stærk kvinde, der har måttet klare sig selv, og vi møder en hel landsby fuld af meget forskellige kvinder, der prøver at navigere i deres mandeløse verden, hvor andre mænd prøver at “hjælpe” staklerne.

Jeff Daniels stjæler showet i hver eneste scene, han er med i. Downton Abbey-fans kan glæde sig over, at lady Mary, Michelle Dockery, spiller Alice Fletcher, og at det på en eller anden måde virkelig klæder begge figurer godt. Og lad mig spare Game of Thrones-fans for “jamen, det er sgudda …” for ja, det er det. Thomas Brodie-Sangster, vi kender ham bedre som Jojen Reed, er hjælpesheriffen. Serien er, ligesom The Leftovers, en færdig historie i syv afsnit uden dikkedarer eller ligegyldige sidehistorier.

Serien er fra 2017 i syv afsnit. Findes på Netflix.

The Getdown

https://youtu.be/usv442G6H8A
Vi er i Bronx 1977, som vi ser gennem Baz Luhrmanns briller. Så via smukke og charmerende unge mennesker ser vi discoens og hiphoppens stige. Både musikken og karaktererne går under huden, og hele den glinsende Luhrmann-pakke brydes op af rigtige nyhedsklip fra den tid og rapperen MC Books, (stemmen er i virkeligheden Nasir Bin Olu Dara Jones), der opsummerer hvert afsnit – ved at rappe – og tydelige indblik i tidens fattigdom og daglige vold.

Serien er utroligt velspillet, sjov og spændende, og selv om du ikke er til rapmusik (se undertegnede), er der utroligt meget musikglæde proppet ind i hvert afsnit.

Desværre fik serien ikke mere end en enkelt sæson at leve i, men derfor er den i meget, meget høj grad værd at se alligevel. Jaden Smith er med i den, selv om spejle ikke er virkelige, og det er mærkeligt at se Gustavo Fring fra Breaking Bad, Giancarlo Esposito, som overbeskyttende far, men som forventet gør han det godt.

Serien er fra 2016-17, og der laves ikke flere afsnit. Findes på Netflix.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.