ElbilerTophistorie

Første kig på elbilen DeLorean Alpha5

Genoplivningen af den ikoniske DeLorean nærmer sig og de første billeder kan nu vises frem. De tyder på lige dele fremtid og fortid.

Fortiden skal nok primært findes i referencerne til den legendariske DMC DeLorean, som blev udødeliggjort i Tilbage til Fremtiden-filmene i de glade 80’ere. For den nye DeLorean med efternavnet Alpha5 er blevet opdateret til et styk topmoderne elbil.

De karakteristiske mågevinge-døre er bibeholdt. Ydelsen på DeLorean Alpha5 er måske også omtrent nok til at sende den tilbage til fremtiden. Den når 0-100 km/t på 2.99 sekunder. Og 0-88 mil/t på 4.35 sekunder, som kendere af filmen vil vide er et ganske væsentligt tal. Topfarten nås ved 250 km/t. Det 100 kW store batteri giver en rækkevidde på lige over 480 kilometer.

Egentlig, så gik den oprindelige virksomhed bag den originale DeLorean nedenom helt tilbage i 1982. Et firma baseret i Texas opsnappede rettighederne efter de i en årrække havde været leverandør af reservedele til den originale model. Nu er de så klar med DeLorean Alpha5, som skal bringe mærket tilbage.

Førnævnte ydelse lover DeLorean tilhører indstigningsmodellen. Om det betyder at der er en vildere performance-udgave undervejs har de ikke løftet sløret for. Priserne holder de også endnu for sig selv.

DeLorean som vi kender den fra Tilbage til Fremtiden

Dobbelt op på plads

Selvom modellen bærer tydelige henvisninger til den originale, så er der også sket en række markante ændringer. Udover det åbenlyse skifte til eldrift. DeLorean Alpha5 tilbyder fire sæder i forhold til forgængerens to styk. Om det gør den til den oplagte familiebil er måske så meget sagt.

DeLorean løfter officielt sløret for bilen på deres hjemmeside i morgen. Allerede nu er det muligt at skrive sig op og få adgang til billeder, information med mere. Glæder man sig til at se bilen i aktion, så må man vente til den 21. august, hvor den vil blive vist frem i Pebble Beach i Californien.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.