×
GadgetsTophistorie

Forbud mod salg af Hövding-cykelhjelm

Den svenske cykelhjelm Hövding har tidligere været under beskydning. Nu nedlægges der midlertidigt salgsforbud.

Den svenske forbrugerombudsmand, Konsumentverket, har valgt at stoppe salget af cykelhjelmen Hövding 3. Det skriver svt.se. Det skyldes, at den ikke opfylder EU-krav, lyder begrundelsen.

Hövding cykelhjelmen er også populær herhjemme. Den bæres som en krave og fungerer som en slags airbag, der udløses i tilfælde af uheld. Men et af problemerne er, ikke hjelmen er uheldstestet med hastigheder på mere end 20 kilometer i timen.

Det kan vise sig at være problematisk med udbredelsen af elcykler, der typisk kan komme op på 25 km/t med motorens hjælp.

Allerede i maj måned var Hövding hjelmen i vælten, da svenskernes svar på Kontant, Uppdrag granskning, tog airbag-cyklehjelmen under luppen. Her hævdede de, at flere kunder oplevede at hjelmen ikke foldede sig ud i styrt- eller faldulykker. Samt at batterierne døde uden varsel.

– Vi er kommet frem til, at den kan antages at være farligt. Det er altså noget andet end, at den ER farligt. Der kan være sikkerhedsrisici med hjelmen. Når vi er færdige med undersøgelsen, ved vi, hvordan det står til med den sag, siger viceforbrugerombudsmand Kristofer Johannesson til SVT.

Salgsforbuddet er foreløbigt og en overtrædelse vil kunne koste op til tre millioner svenske kroner i bøde. Hövding har endnu ikke reageret på forbuddet, men deres webshop er “midlertidigt lukket”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.