×
GadgetsTophistorie

Svensk airbag til cyklister får hård kritik

Hövding cykelhjelmen er ikke helt så sikker, som mange troede. Svensk tv har testet den alternative hjelm og dumper den.

Den ligner en halskrave, men hvis uheldet sker, folder den ud som en airbag og beskytter cyklistens hoved. Eller … det er sådan, cyklehjelmen fra Hövding burde fungere. Men det gør den ikke altid, hævder svensk tv.

Det er svenskernes svar på Kontant, Uppdrag granskning, der har haft airbag-cyklehjelmen under luppen. Det sker efter meldinger fra ejere, der har oplevet, at hjelmen ikke har foldet sig ud i styrt- eller faldulykker. Samt at batterierne dør uden varsel.

Det svenske forbrugerprogram har kigget nærmere på begge påstande. De har indsendt hjelmen til tekniske undersøgelser hvor det viste det sig, at hovedårsagen til batteriproblemet er slidkorrosion. Høvding har tidligere sagt, at problemet primært skyldtes softwareproblemer.

Ifølge Teknikveckan har Uppdrag granskning også fået adgang til samtaler på Hövdings kontor, hvor det fremgår, at selskabet selv kalder de hjelme, der stadig sælges, for “ikke-sunde Høvdinger”.

Hövding
Illustration af, hvordan Hövding-hjelmen burde fungere.

Hövding har efter udsendelsen offentliggjort en artikel på deres hjemmeside, hvor de kritiserer programmets konklusioner. De skriver blandt andet:

“SVTs Uppdrag Granskning har udsendt en episode om Hövdings cykelhjelme, der tegner et ensidigt og forenklet billede af et komplekst problem, som vi allerede har løst. Vi har forsynet redaktionen med vores omfattende test og forskningsrapporter, der beviser dette. Desværre vises de ikke i indslaget. Med citater taget ud af kontekst i en ikke-kronologisk rækkefølge får man det til at ligne, at vi skjuler noget. Men vi føler os trygge ved vores håndtering af sagen og du kan stadig føle dig helt tryg ved din Hövding.

Hele teksten kan læses på Hövdings hjemmeside.

Kilde
Teknikveckan
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.