×
Gadgets

Forskere udvikler Robotleopard der kan springe over forhindringer

MIT – det anerkendte amerikanske tekniske universitet – har bygget en ny robot, de sammenligner med en leopard, formentlig på grund af at den kan løbe ganske hurtigt af en robot at være, noget der indtil for bare få år siden var stort set umuligt. I hvert fald kan det ikke være på grund af udseendet, for den lidt klodsede robot har ikke så meget som et gram af den ynde, en rigtig leopard kan mønstre.

Har lært at hoppe

Det kan lyde som en relativt lille ting, men det er faktisk et stort skridt i den rigtige retning, at robot leoparden har lært at hoppe; ikke bare skal den kunne løbe relativt hurtigt – 8 km i timen, ca – hvilket for blot et par år siden var helt utænkeligt, den skal også kunne se forhindringen, udregne hvor høj den er, og dernæst koordinere springet. Alt denne udregning gør den uden problemer og på 100 millisekunder. Den kan lige nu hoppe over forhindringer på ca. en halv meter.

MIT forskerne arbejder videre på robotleoparden, og forventer, at den i fremtiden vil kunne bruges til at finde mennesker i ruiner efter jordskælv og andre naturkatastrofer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.