×
Gadgets

Fremtidens computerchips er lavet af træ

I fremtiden kan din computer kastes ud i skoven, når den er blevet for gammel. Eller bruges som brænde i brændovnen. Amerikanske og kinesiske forskere har nemlig vist, at det er muligt at lave computerchips af et træ-lignende materiale, der er bionedbrydelig og koster væsentligt mindre end traditionelle halvledermaterialer.

Det er blandt andet lykkes for forskerne at fremstille den mikrobølge-enhed, som bruges i mobiltelefoner og tablets, af det nye materiale. Det er en god nyhed for miljøet, idet Mikrobølge-enheden i dagens mobiltelefoner indeholder den giftige og miljøskadelige gallium-arsenid. Faktisk forventer forskerne, at 99,9 procent af halvledermaterialet i chips kan spares væk med det nye materiale.

Forskerne, der er fra University of Wisconsin-Madison, har fået publiceret deres arbejde i det anerkendte tidsskrift Nature Communications.

Selv om de nye træbaserede chips er billigere at producere, end de chips der bruges i dag, forventer forskerne, at der går noget tid inden vi ser dem i kommercielle produkter.

“Det er stadig billigt at producere de nuværende halvleder-chips, så det kan tage tid for industrien at adoptere vores design. Men fleksibel elektronik er fremtiden og vi tror på, at vi er foran i den udvikling,” siger Zhiyong Cai, der er projektleder i forskergruppen, til det engelske medie The Engineer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.