TeknologiTophistorie

Tesla vil sælge strøm i Europa

Selskabet har fået de nødvendige godkendelser og kan nu sælge energi på tværs af hele Vesteuropa. Tyskland er først i køen.

Det har længe ligget i kortene, at Tesla på sigt vil udvide forretningen, så de også kan sælge den strøm, der bruges til at drive de elbiler, firmaet i forvejen sælger. Nu er de nødvendige licenser kommet i hus, så Tesla har adgang til at handle med energi på tværs hele Vesteuropa, skriver Reuters.

Godkendelserne er indhentet i Tyskland, der også er udset til at at være det første område, hvor Tesla vil rulle sig ud. Det giver mening, da amerikanerne dermed selv kan levere strøm til deres Gigafactory 4 i Berlin og minimere omkostningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På sigt vil Tesla dog også gerne ind i de private hjem. Selskabet har, ifølge Reuters, sendt spørgeskemaer til helt almindelige tyskere, hvor de spørger ind til deres energivaner og samtidig spørger helt konkret, om hvad der skal til for at få dem til at skifte energiselskab.

Der spørges videre, om forbrugerne kunne have interesse i at købe et Tesla Solarroof-solsystem og tilhørende væghængt Powerwall-batteri, hvis de samtidig kan købe energi til en “specialpris”.

Tesla er, ifølge spørgeskemaet, også interesseret i at kunne styre hvornår bilerne oplades af systemet.

Den næste udfordring er, hvor strømmen skal komme fra. Men her spekulerer mediet i, at amerikanerne vil indgå partnerskaber med eksisterende spillere eller købe sig ind i eksempelvis vindmølleparker.

Tesla leverer allerede strøm til elbiler via deres Supercharger-netværk, men det er eksterne ladestationer, der er placeret strategiske steder. Med det nye initiativ kan Elon Musk og kompagni komme helt indenfor hos forbrugerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button