TeknologiTophistorie

Glem kabler – Air Charge kan oplade gennem luften

Xiaomis nye Air Charge teknologi kan oplade enheder trådløst helt uden fysisk kontakt – firmaet lover opladning med flere meters afstand.

Kinesiske Xiaomi har netop præsenteret Mi Air Charge Technology, der kan oplade gadgets uden nogen fysisk kontakt. Altså trådløst opladning gennem luften. Ifølge Xiaomi kan opladning ske med flere meters afstand mellem oplader og enhed – og fysiske genstande, der er i vejen, er ikke nogen hindring.

Selskabet fortæller også i et blogindlæg, at hastigheden er på 5W og at flere enheder vil kunne oplades samtidig med samme effekt. Teknologien fungerer sammen med både mobiltelefoner, smartwatches og aktivitetsarmbånd.

Inden armene rygter i vejret, så advarer Xiaomi dog om, at der går mindst et år før vi ser Air Charge i reelle produkter. Men på sigt skal teknologien understøtte både højttalere, belysning og andre smart home-produkter, loves det.

Air Charge

Basen man ser i videoen nedenfor er forhåbentlig ikke den endelige udgave; den er nemlig på størrelse med en mellemstor subwoofer og blender ikke helt så nemt ind i stuen. Den er dog også pænt avanceret. Xiaomi fortæller, at den har fem-fasede interferensantenner, der nøjagtigt kan registrere placeringen af smartphonen.

Et fasestyringsarray, bestående af 144 antenner, sender millimeterbrede bølger direkte til telefonen. Selve telefonen har dertil en indbygget beacon-antenne, der er sammensat af 14 antenner.

Xiaomi har stor fokus på netop opladning. Så sent som i oktober præsenterede selskabet sin 80W Mi Wireless Charging, der kan oplade en telefon fra 0-100 procent på bare 19 minutter. Det er hurtigere end mange telefoner kan oplades med kabel.

Xiaomi har lavet denne korte video, der fortæller om Air Charge teknologien:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.