×
Gadgets

Google, Apple og Uber vil ikke hjælpe Trump

I den hårde amerikanske valgkamp lovede Donald Trump, at han ville opbygge et register over muslimer i USA, men efter valget ser tingene lidt problematiske ud for tiltaget. Først skrev over 1.000 ingeniører under på, at de ikke vil være med til at lave registret, og nu har Buzzfeed spurgt de store amerikanske techvirksomheder om de vil hjælpe til – og svaret er ganske klar.

Rungende nej

Først meldte Google, Apple og Uber klart ud; de vil på ingen måde hjælpe den nye præsident med at lave et register over muslimer – og efterfølgende var beskeden den samme fra Facebook, Microsoft og Twitter.

I en mail siger Google, at de endnu ikke har hørt om tiltaget, men “hvis det sker, vil google selvfølgelig ikke deltage.” Apple skriver i et andet svar til Buzzfeed, at “vi synes mennesker skal behandles ens, uanset hvad de tror på, hvordan de ser ud og hvem de elsker.” Fra Uber var svaret bare et utvetydigt “Nej.”

Oracle, hvis CEO står til at deltage i Trumps overgangs-råd, har ikke svaret på Buzzfeeds spørgsmål.

Vil Trump selv?

Samtidig er det tvivlsomt, om Trump selv stadig er interesseret i at opbygge en sådan database. Den kommende præsident er vendt på en tallerken på flere andre områder, og han har ikke udtalt sig om sagen siden valget. Et af medlemmerne af hans overgangs-råd, Kris Kobach, har dog holdt fast i forslaget, som dermed ikke er helt af bordet.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.