×
TeknologiTophistorie

Google gør det lettere at fjerne intime billeder

Det er nu nemmere at fjerne intime billeder og andet personligt indhold fra søgemaskinen.

Google har netop annonceret udrulningen af flere nye, markante privatlivsopdateringer i søgemaskinen. De skal gøre det nemmere at fjerne personligt indhold, som eksempelvis intime billeder. Samtidig skal de gøre det mere sikkert for især yngre mennesker at surfe rundt.

En ny opdatering vil beskytte mod uventet at møde eksplicitte billeder i søgemaskinen. Konkret betyder det, at billeder med eksempelvis seksuelt eller voldeligt indhold nu bliver sløret som standard, når de vises i søgeresultaterne.

De fleste vil allerede opleve det være trådt i kraft nu, og det rulles ud globalt i løbet af august. 

Google har hidtil givet mulighed for at fjerne intime billeder, som er blevet delt uden samtykke. Nu bliver det også muligt at få fjernet intime, personlige billeder, som du ikke længere ønsker skal være synlige i søgemaskinen. Også selvom du tidligere har givet samtykke.

Hvis du f.eks. uploader eksplicit indhold til et websted og derefter sletter det, kan du anmode om, at det fjernes fra søgeresultaterne, hvis det offentliggøres andre steder.

Få besked om søgeresultater med personlige oplysninger

– Næsten alle danskere søger på nettet hver eneste dag, så det at have kontrol over den digitale tilstedeværelse er en høj prioritet for mange. Vi arbejder hele tiden med at gøre det let for folk at styre deres onlineoplevelse med værktøjer, der er intuitive og nemme at bruge. De nye opdateringer, som vi lancerer i dag, vil hjælpe brugerne med at bevare kontrollen over deres sikkerhed, personlige oplysninger og privatliv på nettet, siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark.

Sidste år introducerede Google værktøjet “Results about you” i USA, som hjælper brugere med at fjerne personlige oplysninger, de finder om sig selv online. Der arbejdes nu på at gøre værktøjet tilgængeligt i flere lande, og værktøjet får samtidig en opgradering. Du nemlig kunne få direkte besked, når søgeresultater med dine oplysninger popper op, så du endnu nemmere kan få dem fjernet. Dette bliver i første omgang udrullet i USA og kommer senere til Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.