ElbilerTophistorie

Google HD Maps flytter ind i Volvo og Polestar

Polestar 3 og Volvo EX90 bliver de første elbiler, der får det nye Google HD Maps, der skal hjælpe bilen med ekstra vejdata.

Google har på CES-messen annonceret Google HD Maps til biler. Googles HD-kort er et ekstra lag af data, der serveres til køretøjets L2+ eller L3 assisterede kørselssystemer gennem Google Automotive Services. De første biler, der får glæde af det, er Volvo EX90 og Polestar 3.

Volvo EX90 og Polestar 3 deler den samme platform, nemlig Volvos Scalable Product Architecture (SPA2). Begge bruger Android Automotive, som er Googles native in-car operativsystem.

De ekstra data lægges som et lag oven på Google Maps’ data og leverer detaljer såsom præcise vognbaner og lokalisering af vejskilte. Det skal hjælpe køretøjerne med at orientere sig på vejen. Føreren vil ikke være i stand til at få direkte adgang til dataene.

 – Implementeringen af Google HD Maps i vores biler vil hjælpe os med at tilbyde vores kunder en mere behagelig køreoplevelse. I fremtiden vil det bidrage til introduktionen af sikker autonom kørsel, siger COO og viceadministrerende direktør Javier Varela fra Volvo Cars.

Ved at kombinere data fra Google HD Maps med information indsamlet fra bilens udvendige sensorer, lidar fra Luminar og software udviklet af Zenseact, ønsker Volvo Cars at skabe en mere forudsigelig, tryg og behagelig køreoplevelse.

Ifølge en Google-talsmand er HD-kortlægningen i første omgang fokuseret på højtrafikerede veje som motorveje. Men præcis hvilke, kom der ingen oplysninger om. Talsmanden fortæller, at Google og bilproducenterne samarbejder for at fastlægge, hvor HD-kortene er mest nyttige.

Polestar 3 kommer til Danmark i fjerde kvartal 2023. Der er endnu ikke nogen nærmere dato for hvornår Volvo EX90 kommer til landet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.