×
Gadgets

Googles selvkørende biler ruller ud til sommer

Planlægger du en ferie til Californien til sommer, kan du risikere at møde denne lille futuristisk udseende bil på vejen. Det er Googles selvkørende bil, og den er netop blevet godkendt til kørsel på offentlig vej, skriver Google på sin blog.

Bilen er designet til at skulle kunne køre helt uden menneskelig indblanden. Derfor har den oprindeligt ikke noget rat. De modeller, der får lov at køre på offentlige veje, skal dog udstyres med både rat, speeder og bremsepedal – og for en sikkerheds skyld er topfarten kunstigt sat til 25 mph – omkring 40 kilometer i timen.

Denne selvkørende Google-bil benytter samme teknologi, som Googles bredere forsøg med selvkørende biler; den teknologi som kan bygges ind i eksisterende biler, såsom Lexus RX450h SUV. Disse Lexus-modeller har kørt på offentlige veje i et stykke tid og har for nyligt skabt en del polemik på grund af en række uheld.

Chris Urmson, der leder projektet hos Google, forsvarer dog Lexus’en og siger, at alle 11 uheld har været små, samt at “den selvkørende bil ikke en eneste gang har været årsag til uheldene”.

Både Google og Teslas Elon Musk hævder, at selvkørende biler vil være tilgængelige til offentligheden i 2020. Musk hævder endda, at Teslas kommende 2015-modeller vil være i stand til at være selvkørende 90 procent af tiden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.