×
Gadgets

Selvkørende busser på vejene i Holland

Fremtiden er virkelig lige om hjørnet. I Holland bliver selvkørende køretøjer til virkelighed, når WePod-bussen ruller ud på vejene til november. Bussen kan rumme seks passagerer og kan bookes via en speciel app. I første omgang kører bussen udelukkende en fast rute mellem byerne Wageningen og Ede, men planen er, at der allerede til maj næste år skal indsættes flere ruter i andre regioner. Det skriver The Telegraph.

I modsætning til eksisterende autonome køretøjer, skal WePod køre på offentlig vej sammen med traditionelle biler. WePod finder vej ved hjælp af en kombination af 3D-kort, GPS og 360-graders kameraer på selve bussen. En radar skal sørge for at bussen stopper, hvis der sker uventede hændelser foran den.

Der er dog en sikkerhedsbremse; I en periode bliver busserne overvåget fra et kontrolrum, der skal sikre passagerne ikke kommer til skade. WePod er med en topfart på 25 kilometer i timen heller ikke just nogen fartbølle.

WePod er udviklet af de franske robotspecialister EasyMile for Citymobil2, der er et EU-støttet pilotprogram for selvkørende biler. Forgængeren til WePod, kaldet EZ10, har været testet i Schweiz og Finland med stor succes.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.