×
Gadgets

Selvkørende bil kan snydes med billig laserpen

Styresystemet i selvkørende biler er endnu ikke helt klar til offentlig vej. En sikkerhedsforsker har vist, at det er muligt at snyde den selvkørende bil til at undvige falske forhindringer på vejen, bare ved hjælp af en Raspberry Pi-computer og en billig laserpen til en plovmand.

“Jeg kan lave et “ekko” af en falsk bil og sætte den ind overalt. Dermed kan jeg spoofe tusindvis af genstande og grundlæggende lave et Denial of Service-angreb på bilens trackingsystem, så det ikke er i stand til at skelne falske objekter fra virkelige objekter,” siger Jonathan Petit, der er forsker hos firmaet Security Innovation.

Det er i det såkaldte LIDAR-system (Light Radar, red.), der blandt andet bruges i Googles selvkørende bil, at svagheden er fundet. Angiveligt virker anordningen på op til hundrede meters afstand. Man kan altså potentielt stå i sikkerhed på en motorvejsbro og udøve skade.

Petit benyttede en kommerciel IBEO Lux LIDAR-enhed til at afspille ukrypterede signaler, der narrede enheden til at antage at genstande var til stede. En ting er at sætte falske biler og fodgængere ind foran bilen, men det er også muligt at lave en falsk væg.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.