Pixel
Teknologi

Google skal måle luftkvaliteten i København

Googles Street View-biler skal kortlægge luftforureningen i København.

Når du næste gang møder en bil fra Google Street View i de københavnske gader, tager den ikke kun billeder. Den måler også den aktuelle luftkvalitet. Tiltaget er et samarbejde mellem Google og Københavns Kommune og det er første gang Google måler luftkvalitet uden for USA. Det skriver Politiken.

Hidtil har tre målestationer i byen overvåget luftforureningen, der, ifølge avisen, kræver mindst 550 for tidlige dødsfald hvert år. Men med statistikken fra Google vil borgerne fremover kunne tilrettelægge cykelruten, så den går udenom de mest forurener områder. Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager (EL) håber også, at tallene vil kunne bruges til at forbyde dieselbiler på særligt forurenede gader.

“Vi glæder os til for første gang at udbrede metoden uden for USA, og vi har valgt København, fordi byen har så høje klima- og miljømål,” siger Karin Tuxen-Bettmann, der leder et team under Google Earth Outreach, til Politiken.

De første Street View-biler med luftmåleudstyret kører på gaderne efter sommerferien og målingerne vil vare at halvt år. Bilerne vil måle indholdet af methan, NOx og fine partikler fra biler.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Se også

Close