×
TeknologiTophistorie

Google sletter snart inaktive kontier

Fra den 1. december går jagten ind på inaktive Google-kontier, som et led i at styrke sikkerheden.

Fra den 1. december går jagten ind på inaktive Google-kontier, som et led i at styrke sikkerheden.

Har du en Google-konto som måske ikke er blevet brugt i noget tid, kan den meget vel blive slettet om lidt. Den 1. december begynder Google nemlig at lukke kontier ned, der har været inaktive længe. Såfremt en Google-konto har været inaktiv i over to år, falder hammeren.

Google begyndte desuden at “advare” inaktive kontier om udfaldet for længe tid siden – så man har trods alt haft tid til at reagere.

Inaktive brugere er mere udsatte overfor angreb

Lukningen af inaktive Google-brugere, er begrundet den ofte svage sikkerhed. Ifølge Googles interne data er inaktive konti ti gange mindre tilbøjelige til at have to-faktor-godkendelse aktiveret, sammenlignet med aktive konti. Denne mangel på sikkerhedsforanstaltninger efterlader ældre konti mere udsatte overfor hackerangreb.

Er din Google-bruger inaktiv eller ej?

For langt de fleste er det ikke svært at holde sin bruger aktiv, men måske har man en ekstra Google-konto, der sjældent bliver brugt.
Ifølge Google er et enkelt login minimum hvert andet år nok til, at ens konto forbliver aktiv. Derudover er eksempelvis Google-søgninger, at læse/sende mails i Gmail og se YouTube, med til at holde kontoen aktiv. Derfor bør man ikke frygte for at ens konto bliver slettet, så længe man bruger Googles tjenester.

Læs også: [OPDATERET] Sony introducerer PlayStation 5 Slim

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.