Gadgets

Her er Apples 16-tommer MacBook Pro

Den nye 16-tommer store MacBook Pro har op til 80 procent hurtigere ydelse og et helt nyt Magic Keybard, lover Apple, der netop har lanceret computeren.

Denne gang talte rygterne sandt. Apple har netop lanceret sin første 16-tommer bærbare computer, som de kalder ”verdens bedste pro-bærbare”. Ikke alene er skærmen vokset til 16 tommer, den har også ”op til 80 procents bedre ydelse” og så har Apple udskiftet det fejlbehæftede tastatur fra de forrige modeller med et nyt Magic Keyboard.

I en pressemeddelelse fortæller Apple, at det nye tastatur har fået et grundlæggende nyt design. Det er stadig baseret på en ”saksemekanisme” og Apple fortæller, at det har fået 1 mm travel, så det føles bedre end nogensinde. Og så er Escape-tasten vendt tilbage. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Den fysiske Escape-tast er tilbage!

Maskinen har også et lydsystem bestående af seks højttalere, længere batterilevetid o, Touch Bar, Touch ID, Force Touch-trackpad og Apple T2-sikkerhedschip.

Men det er skærmen, der er hovedpersonen. Den nu 16 tommer store skærm er den største Retina-skærm Apple nogensinde har lavet. Skærmen har en opløsning på 3072 x 1920 pixels og en pixeltæthed på 226 ppi. Hvert panel er individuelt kalibreret, så farverne står så skarpt som muligt, loves det.

MacBook Pro
Apple lover at have forfinet sin termiske kølingstemperatur, så maskinen kan køre med højere styrke i længere tid.

Maskinen fås med den seneste otte-kernede Intel Core i9-processor med op til 8 terabyte lagringsplads (!) og 64 gigabyte RAM, men så ryger friværdien i huset vist også. En top-spec’et MacBook Pro 16-tommer koster 53.379 kroner, men den fås naturligvis også i mere ydmyge varianter, med priser, der starter ved 21.499 kroner – samme pris som den nu udgåede 15-tommer model. 

MacBook Pro 16-tommer kan allerede nu bestilles på Apples hjemmeside. Leveringerne loves at blive om to uger.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button