ElbilerTophistorie

Her er rækkevidden på Volkswagen ID. Buzz

Nordmænd er klar med både priser, varianter og rækkevidde på den længe ventede Volkswagen ID. Buzz.

Mens vi stadig venter på, hvordan Volkswagen Danmark officielt vil prissætte ID. Buzz, er nordmændene allerede klar. Deroppe kommer der bare en enkelt passagermodel på markedet og prisen starter ved 494.200 NOK, hvilket svarer til 360.000 kroner.

Ifølge flere danske medier vil vi også kun få den ene model herhjemme, men prisen er til gengæld noget højere. Den starter nemlig ved 490.000 kroner. Altså noget dyrere end de direkte konkurrenter Opel Zafira-e (440.000 kr.) og Peugeot e-Traveller (466.000 kr.). Kun Mercedes EQV er dyrere, nemlig 586.000 kroner.

Både i Norge og herhjemme kommer der kun en enkelt udgave af passagermodellen på menuen, samt en enkelt varebilsudgave uden sæder. Volkswagen ID. Buzz Pro, som er personmodellen, har et batteri på 82 kWh (77 netto), 204 hestekræfter og baghjulstræk. Den officielle WLTP-rækkevidde er på 418 kilometer, mens varevognen får en WLTP-rækkevidde på 423 kilometer.

Læs også: Verdenspremiere – Her er Volkswagen ID.Buzz

Det betyder, at rækkevidden er noget længere end hos de direkte konkurrenter, Opera Zafira-e (221 km), Peugeot e-Traveller (330 km) og Mercedes EQV (357 km).

Ladekapaciteten i ID. Buzz er angivet til 170 kW, hvilket er noget højere end de øvrige ID-modeller. Selv den nye Volkswagen ID.5 GTX, som vi har været i Østrig for at prøvekøre, lader med maksimalt 150 kW.

I Norge åbnes der for forudbestiller på mandag den 23. maj. Leveringerne begynder hen på efteråret. Hvornår vi danskere får lov, er endnu uvist.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.