×
Fremtidens HjemTophistorie

Her er robotten der renser luften i hele dit hjem

Ecovacs Airbot Z2 er en autonom luftrenser-robot, der kører rundt og sørger for, at luftkvaliteten i hele hjemmet er i top.

Der bliver ikke kigget skævt til dig, hvis du synes at robotten på billedet herover ligner R2-D2. Og sammenligningen er ikke helt tosset. Ecovacs Airbot Z2 er nemlig en autonom luftrenser, der kører rundt og sørger for, at luftkvaliteten i hele hjemmet er i top.

Den anvender et fem-trins Deep Rejuvenation System, der fjerner forurenende stoffer, sikrer en permanent antibakteriel effekt og samtidig skaber dugfri luftfugtighed, permanent luftopfriskning og en mærkbar brise.

Der er også tænkt på dyreejere. Ecovacs har udviklet en speciel hårfjernings- og lugtfilterfunktion til husholdninger med dyr. Takket være denne nye funktion og robottens optimerede luftkanaler bør kæledyrslugte bedre kunne bekæmpes. Slut med lugt fra kattebakken – eller fra ungernes gnavere.

Ecovacs Airbot Z2 er desuden udstyret med samme stifinder-teknologi, der findes i virksomhedens robotstøvsuger. Det omfatter AIVI 3D-teknologi samt forskellige sensorer og et kamera til hjemmeovervågning.

Ecovacs Airbot Z2

Apropos R2-D2 kan robotten faktisk også følge en person. Airbot Z2 bevæger sig fremad med 0,7 meter i sekundet. Dette svarer nogenlunde til en voksen persons hastighed.

Det vides endnu ikke, hvornår Ecovacs Airbot Z2 vil være tilgængelig. Den kan allerede bestilles i Kina, hvor den koster lidt mere end 1.000 euro. Forgængeren Airbot Z1 er til salg herhjemme, til en pris på 11.000 kroner. Mon ikke Z2 kommer op i det prisleje, når den rammer vores breddegrader?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.