×
Gadgets

Her er teknologien, der kan revolutionere al elektronik

Googles forskningsafdeling arbejder på mange absurde ting; fra selvkørende biler til robotter, der kan løbe som leoparder. Men et enkelt projekt har virkelig potentiale. Googles projekt Soli har opfundet en ny sensor, der ved hjælp af raderteknologi kan opfange fingrenes bevægelse med uhørt stor nøjagtighed. Visionen er, at enheder kan betjenes helt uden at man rører ved dem.

Projekt Soli
Du behøver ikke at røre ved enheden for at betjene den.

Sensoreren er på størrelse med en lille computerchip og kan derfor nemt integreres i alle typer forbrugerelektronik; Google fremhævede smartwatches i præsentationen, men man vil også kunne skrue op og ned for volumen på radioen ved at dreje hånden i luften. Eller betjene sin smartphone uden at fingrene har fysisk kontakt med skærmen.

Principelt er der intet nyt i bevægelsessensorer. Firmaer som Leap Motion og Intel har forsket i teknologien i årevis. Men fælles for alle eksisterende systemer er, at de er baserede på kameraer, der nedsætter nøjagtigheden drastisk. Soli’s sensorer er i stedet baseret på rader og kan opfange bevægelse med op til 10.000 billeder i sekundet, hvilket er helt uhørt meget.

Holdet bag projekt Soli arbejder stadig på at gøre chippen klar til kommercielt brug, men for bare ti måneder siden var den stadig på størrelse med en pizza-bakke. Nu er den ikke meget større end et SD-kort – og chippen indeholder alle de dele, den skal bruge for at fungere. Selv antenner.

Soli vil senere på året åbne teknologien op for udviklere, ved at tilbyde et udviklingsværktøj, der skal gøre det muligt at bygge egne applikationer til teknologien.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.