Gadgets

Googles Pixel 4-telefoner får radarchip, der kan revolutionere al elektronik

Rygter hævder at Pixel 4-telefonen udstyres med Projekt Soli radaren, så enheden kan betjenes uden fysisk berøring.

Hårdnakkede rygter hævder, at Googles kommende Pixel 4-telefoner vil være udstyret med en teknologi, som har potentiale til at revolutionere al elektronik. Projekt Soli er en radarteknologi, der kan opfange fingrenes bevægelser med uhørt stor nøjagtighed – og projektets vision er, at enheder skal kunne betjenes helt uden at man rører ved dem.

Projekt Soli blev præsenteret allerede under Google I|O i 2015 og tiltrak sig hurtigt opmærksomhed. Siden har det været stille om projektet, men nu skulle teknologien altså blive til virkelighed for forbrugerne, under navnet ”Aware”. Rygterne underbygges af, at der er fundet kode i Android Q Betaen, der åbner for en ny betjening af blandt andet musikafspilleren.

Det er uvist hvordan Google vil implementere teknologien, men en oplagt mulighed ville være at kunne hoppe mellem musiknumre og skrue op og ned for volumen – helt uden at skulle låse telefonen op, endsige røre telefonen. Teknologien vil også være oplagt i bilen, hvor man ville kunne betjene telefonen med fagter i luften.

Under Google I|O udviklermessen i 2016 viste Google demoer, hvor Projekt Soli var integreret i et smartwatch og i en intelligent højttaler. I begge tilfælde kunne enhederne betjenes uden fysisk berøring. 

Her er en video fra præsentation i 2015, der forklarer hvad Projekt Soli kan bruges til:

Ud over Pixel 4-telefonerne vil teknologien muligvis også finde vej til andre Google-produkter. Der går rygter om, at Google vil lancere en nye generation af Google Home-enhederne i år, såvel som et smartwatch – Pixel Watch. Betjening uden fysisk berøring, som Projekt soli tilbyder, kunne snildt være en teknologi, der blev implementeret i disse produkter for at differentiere dem på markedet …

Læs mere om Projekt Soli hos Google.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.