×
ElbilerTophistorie

Kolossal kineser kommer til Danmark

Kinesiske Hongqi er allerede på vejene i Norge og i løbet af marts vil du også kunne se flagskibet E-HS9 herhjemme.

Endnu et kinesisk bilmærke kommer til Danmark, nemlig Hongqi, der trods på af, at det er totalt ukendt herhjemme faktisk er en af Kinas ældste bilmærker. Selskabet blev rundlagt helt tilbage i 1958. Første model i Danmark bliver Hongqi E-HS9, der er en kolossal 7-personers SUV, der i bedste kineserstil er fyldt med udstyr fra øverste hylde.

Hongqi E-HS9 er hele 5,2 meter lang og vejer 2,7 ton. Den fås med seks eller syv sæder og med forskellige varianter af elmotor og batteri: Fra 436 hk til 551 hk og med en batteripakke på mellem 84 kWh og 120 kWh.

Topversionen med 120 kWh batteripakke har en rækkevidde på 515 kilometer og kan nå 100 km/t på 4,9 sekunder. E-HS9 er også klar til at kunne afgive strøm via Vehicle-to-Load (V2L)-teknologien, så du kan trække strøm fra bilen til ekstern elektronik. Bilen fås også med anhængertræk, og kan trække op til 1.500 kilo, oplyses det.

Hongqi E-HS9
Ladestatus kan følges på c-stolpen under opladning.

I kabinen er E-HS9 udrustet med ikke mindre end skærme på hver 16 tommer. Derudover har bilen en 9-tommer stor touchskærm ved midterkonsollen, hvorfra klimanlæg og sædefunktioner kan betjenes.

Et kig indenfor i kabinen med de tre 16-tommer skærme.

Hongqi E-HS9 er som sagt den første bil, der kommer til landet. Den vil kunne prøvekøres hos forhandlere over hele landet i løbet af marts måned. Men Hongqi har planer om at sende flere modeller hertil i løbet af året.

Mærket importeres til Danmark af K.W. Bruun, der i forvejen henter Peugeot, Citroën, Opel, Jeep og tre andre bilmærker til landet, fortæller Bilmagasinet.

Læs også: Elektrisk Jeep Avenger får dansk pris på 280.000.

Prisen for indstigningsmodellen starter i øvrigt ved 795.000 kroner. Der er endnu ikke kommet prislap på topmodellen med 120 kWh batteripakke. Se mere til bilen på Hongqis danske hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.