fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Huawei får livline – må købe ind hos Intel

Chipgiganten Intel har, som den første større amerikanske virksomhed, fået lov til at samarbejde med hårdt prøvede Huawei.

Der har været langt mellem de gode nyheder for Huawei det seneste år. Men nu har Intel officielt, som den første større amerikanske virksomhed, fået godkendelse til at sælge produkter til Huawei. Det skriver Reuters.

Nyhedstjenesten har talt med en Intel-repræsentant, der siger at virksomheden har fået godkendelse til at sælge ’visse produkter’ til kineserne, men det vides ikke præcis hvilke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alligevel er det en livline til Huawei, der så sent som i sidste uge blev udsat for endnu strammere sanktioner, da den midlertidige licensaftale ikke blev fornyet.

En række chip-firmaer, deriblandt Qualcomm, Samsung og SK Hynix, har efter sigende også søgt om kompensation for de nu strammere regler, men status på disse ansøgninger er uvis.

Reuters skriver dog, at en kilde tæt på det Sydkoranske chipfirma SK Hynix indikerer, at det bliver svært for ikke-amerikanske virksomheder at få godkendelsen til at handle med Huawei. SK Hynix vil dog ikke officielt kommentere den påstand.

Back to top button