TeknologiTophistorie

Huawei hårdt ramt af smartphone-kollaps

Salget af smartphones er kollapset i årets første tre måneder – og specielt Huawei og Samsung er hårdt ramt hævder en ny analyse.

Det er bestemt ikke nemt at sælge mobiltelefoner i disse coronatider – og både Huawei og Samsung lader til at være særdeles hårdt ramt. Huawei især, fordi de samtidig lider under de amerikanske restriktioner. Ifølge analysehuset Gartner faldt det globale salg af smartphones med 20 procent i årets første kvartal og kalder det for et reelt kollaps.

– Coronavirus-pandemien fik det globale smartphone-marked til at opleve sit værste fald nogensinde, siger Anshul Gupta, der er forskningsanalytiker hos Gartner. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mest medtaget er Huawei, der ifølge analysevirksomheden har oplevet en tilbagegang i salget på hele 27,3 procent. Men også Samsung er hårdt ramt, men et fald i salget på 22,7 procent, vurderer Gartner. Apples salg er også dalet, men med knapt så dramtiske 8,2 procent.

Huawei sagde i starten af marts, at de på grundlag af de amerikanske sanktioner forventede at sælge 20 procent færre smartphones i år. Men så kom coronaen.

Den eneste af de store producenter, der formår at holde skindet på næsen – ja, endda vækste en smule – er kinesiske Xiaomi, der ifølge Gartner solgte 1,4 procent flere smartphones i perioden.

Herunder smartphone-verden, som Gartner ser den i årets første kvartal. Ingen af producenterne leverer konkrete tal, så de bygger på – forhåbentligt velbegrundede – analyser fra Gartners partnere og kilder.

ProducentSolgte enheder (mio.)MarkedsandelVækst (%)
Samsung55.33318,5 %-22,7
Huawei42.49914,2 %-27,3
Apple40.92013,7 %-8,2
Xiaomi27.8179,3 %1,4
Oppo23.9498,0 %-19,1
Øvrige108.62136,3 %-24,2
Samlet299.138100 %-20,2
Kilde: Gartner Analytics

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.